Informatie over de verkiezing
Het aanbod van speelgoed is groot en dat is begrijpelijk. Speelgoed is er voor alle leeftijden en niet iedereen vindt hetzelfde leuk. De toepassing van allerlei technische nieuwe vindingen worden vaak direct in speelgoed toegepast zodat er ieder jaar veel nieuwe artikelen worden aangeboden en dat zorgt er weer voor dat het er niet gemakkelijker op wordt een artikel te kiezen.Dat is een belangrijke reden om de Verkiezing Speelgoed van het Jaar te houden. Van alles moet je je bedenken als je speelgoed gaat kopen: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Punten waar ook de vakjury goed naar kijkt.


De vakjury

Ieder jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën vier of vijf artikelen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018”.

Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieën

- 0 t/m 3 jaar
- 4 en 5 jaar
- 6 en 7 jaar
- 8 en 9 jaar
- 10 en 11 jaar
- 12 t/m 17 jaar
- 18 plus

Uiteindelijk bepaalt de consument

Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te bewonderen op de website: www.speelgoedvanhetjaar.nl. In alle speelgoedwinkels in Nederland liggen flyers die oproepen tot deelname. Van 5 september t/m 4 november 2018 kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

Genominieerd in de categorie

6 & 7 jaar

Genominieerd in de categorie

8 & 9 jaar

Genominieerd in de categorie

10 & 11 jaar

Genominieerd in de categorie

12 t/m 17 jaar

Genominieerd in de categorie

18 plus

COOKIES INFORMATIE
Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bekijkt u voor meer informatie ons Privacy beleid. ×